tisdag 25 juni 2013

Luzern- dag 1

Hallo! Nu står det Luzern i rubriken. För staden vi är i nu ligger somewhere mellan  de stora städerna Luzern och Interlaken. Vi kommer inte göra något här heller eftersom att vi åker tillbaka till Sverige imorn...:( Men här kommer iallafall bilderna från idag, då vi besökte Lion Monumente, någon kyrka, och bron Water Spike.



Lion Monumente!


En massa fina svanar!



En kyrka som vi inte vet namnet på. Vi gick bara in för att det såg fint ut:D


Sen åt vi en god lunch på en Kina resturang! En söt bild på kusinen som bara måste upp:3

Det var allt! Detta blir nog det sista inlägget från vår lilla "Europaresa" om det inte blir ett imorgon. Flygplatsen ligger i Zürich, enligt våra planer så tänkte vi gå runt lite där imorgon.










Zermatt- dag 2

Hallo! Nu sitter är vi  på hotellet i Saschseln, vi kom hit igår kväll. Idag åkte vi in till staden Luzern! Men nu kom vi på att vi måste  ladda upp bilderna från sista dagen i Zermatt:) Vi la upp ett par bilder i förra inlägget också.




Inte säker på om den här bilden kom upp i förra inlägget också...

Vi tog en liten fikapaus, när vi kom ut från caféet  igen så såg det ut såhär... SUPER DIMMIGT!

Nu ska vi bara skriva inlägget från idag. Det är jobbigt när man glömmer blogga nån dag och måste skriva allt på en gång. Men, men...






måndag 24 juni 2013

Wi-Fi på Zermatt!

Hallo! Vi har just upptäckt internet uppe på Zermatt:D Så ett kort inlägg från över 3000 meters höjd innan vi åker ner igen!




Fler bilder kommer när vi har kommit ner igen:) Idag åker vi till Sachseln!




söndag 23 juni 2013

Hallo Zermatt!

Hallo! Vi har just slått oss ner på hotellet i Zermatt. Idag har vi åkt genom hela Schweiz! Vi har en aningen lyxigare hotell här än vad vi har bott på innan. Vi ser Zermatt från hotellrummet! Man kan även åka hiss upp till toppen av hotellet och titta på berget. Här kommer det vi hunnit fota av Zermatt och lite av det vi fotade på vägen.

Vattenfall finns det gott om här:)



ZERMATT!!:) 


Nu har vi kokat lite snabbnudlar till middag. MUMS!

Update: Ser nu att detta inlägg egentligen skulle komma upp före det förra. Går tyvärr inte att ändra nu.








Zermatt- dag 1

Hallo! Idag ska vi upp på Zermatt:) Senare idag åker vi vidare till Interlaken som är sista stoppet på resan. Sen åker vi hem till Sverige igen:( Här kommer iallafall lite bilder från igår. Inte många efter som att vi kom så sent.

Bilder från den stora balkongen! 


Sent på kvällen gick vi och mamma till hotellets JACCUZZIIIII! 


Förlåt för muppbilden:D

Nu ska vi snart iväg:) BYEE!







Thal- Dag 1

Hallo! Här kommer bilderna från Thal. Det är inte så många eftersom att vi mest var där för att hälsa på mormors vän och hans fru. 

Det finns en liten bäck med iskallt vatten som har runnit ner från bergen. Kusinens nya favoritlekplats!


Den supergoda lunchen som mormor väns fru lagade. Det är någon krispig "brödskål" med en krämig svampsås. Verkligen jättegott!


Dem har en jättegullig labrador som heter Kira:) 

Vi fick följa med på promenad och se en massa av Thal. There's alot of cows here...!

En jättegullig liten kalv!

Vindruvsodlingar så lång ögat kan se! Om man orkar gå 558 trappsteg kan man komma längst upp.


Senare på dagen åkte vi till ett konstmuseum. Där fanns en äkta Picassomålning! (Som man självklart inte fick fota) Det fanns en massa...intressanta...statyer fanns.





Vi skulle upp till bergen senare på kvällen, då hände det en liten grej med bilen vi har hyrt. Det var ju en jättebrant uppförsbacke och bilen är ju jättetung och stor. 
Det blev rött ljus och då behövde vi såklart stanna. Se fick vi inte igång bilen igen och vi höll på att rulla ner baklänges tillsammans med en bunt BMW:s bakom oss. Det började ryka om bilen så vi sprang ut. 
Som tur var har vi försäkring på bilen och bilföretaget kom och fixade bilen. Vi var nära att skippa fina Zermatt på grund av det! 

Tillslut fick vi iallafall njuta av en god middag på Rebstock:)

Nu är vi i Zermatt och vi skulle ha ångrat oss så himla mycket om vi inte hade kommit! 






Füssen- Dag 1

Hallo! Anledningen till att vi inte har bloggar är att vi inte haft tillgång till internet. Vi har varit i Thal och hälsade på en gammal vän till mormor. Här kommer iallafall bilderna från Füssen. Vi körde till New Swan Castle, jättefint var det. Men som oturligt var så var det väldigt dimmigt den dagen. Så vi lyckades inte fota slottet.








Ett försök att fota slottet :D



Nu ska vi skriva inläggen från Thal och så ska ni få se det vi har hunnit fota av snöberget Zermatt. Imorgon ska vi åka upp dit också!









fredag 21 juni 2013

Salzburg- Dag 1

Hallo! Idag var vi i Salzburg halva dagen. Vi besökte som sagt stället där filmen Sound of Music. Har ni inte sett filmen borde ni göra det! Fast vi tror att vi besökte fel ställe... Hehe... Men jättefin trädgård såg vi iallafall! Mirabell Garten heter det.







En massa fina rosor i olika färger!





Det var allt! Nu ska vi sova, imorgon måste vi vakna tidigt igen. Vi kör bil till Schweiz imorgon!